Безтурботно з затверджувачами ADLER

24 серпня 2023 року набуде чинності постанова ЄС, яка вимагає навчання при використанні затверджувачів PUR із вмістом діізоціанату вище 0,1%. Але клієнти ADLER можуть зітхнути з полегшенням: австрійський виробник фарб переглянув весь асортимент затверджувачів таким чином, що додаткового навчання не потрібно – зберігши при цьому таку ж високу якість і ще більш легке нанесення!
24.07.2023

Ізоціанати - це хімічні речовини, необхідні для кожного 2K PUR лака. Тільки змішування лака з затверджувачем на основі ізоціанату забезпечує бажану високу якість поверхні. Однак мономерні діізоціанати, що містяться в ньому, можуть подразнювати шкіру та дихальні шляхи та спровокувати алергію. З цієї причини ЄС встановив дуже суворі обмеження для діізоціанатів і прописав навчання при використанні всіх продуктів, які перевищують ці обмеження з 24 серпня 2023 року.

Це коштує не лише грошей, а й передусім часу: кожен працівник має пройти кількагодинний курс навчання, який потрібно повторювати кожні п’ять років. Однак клієнти ADLER можуть спокійно дивитися на цю неприємну проблему: у майбутньому всі затверджувачі ADLER PUR для лаків на основі розчинників і всі затверджувачі на водній основі для лаків на водній основі будуть нижче встановленого граничного значення. Тому додаткове навчання для обробки 2K лаків ADLER в майбутньому не буде потрібно.

Плюс для здоров'я та безпеки

Ця гарантія безтурботності стала можливою завдяки зміненому рецепту. "Модифікація впливає лише на частку діізоціанатних мономерів у затверджувачі. Властивості використання наших затверджувачів залишаються незмінними", – підкреслює Маріо Бортолотті, керівник відділу розробки меблевих лаків. Це означає: клієнти ADLER взагалі не помітять зміни, дозування залишається незмінним, як і якість поверхні 2K.

У той же час переглянуті затверджувачі ADLER забезпечують більшу безпеку та здоров'я користувачів - відповідно до послідовної стратегії сталого розвитку австрійського виробника фарби. І ADLER має ще одну перевагу, щоб запропонувати своїм клієнтам: контейнери нещодавно отримали єдиний колірний код - правильний затверджувач для фарби можна визначити з першого погляду, а співвідношення змішування також можна знайти на етикетці.

Тому помилки при використанні майже неможливі - і повсякденна робота для клієнтів ADLER стала ще легшою!

З усіма затверджувачами з асортименту ADLER навчання згідно з новими правилами не вимагається.
Затверджувачі від ADLER забезпечують більшу безпеку та здоров'я під час використання.
Контейнери з лаком і затверджувачем отримали чіткий кольоровий код.