Номер 1 для екологічного віконного покриття: нагорода за стійкість для ADLER

Вдруге поспіль ADLER Lacke отримав нагороду на Віденському конгресі із захисту вікон WFSK: після Innovation Award 2022 цього року ADLER переміг у категорії "Стійкий розвиток". Компанія ADLER була нагороджена за комплексну концепцію сталого розвитку від переробки відновлюваної сировини до систем покриття без активних інгредієнтів (біоцидів).
27.06.2023

Як піонер у виробництві екологічно чистих віконних покриттів, ADLER реалізує свою послідовну стратегію сталого розвитку. "У цій темі недостатньо просто звернути увагу на саме покриття та його інгредієнти. Екологічність потребує комплексної перспективи: від сировини до енергозберігаючого та екологічно чистого виробництва та застосування до тривалого терміну служби та можливості вторинної переробки вікна з покриттям", – пояснює доктор.

Альберт Ресслер, менеджер з досліджень і розробок ADLER.

Тому компанія ADLER розробила свій власний знак стійкості: "ADLER green" базується на комплексному процесі сертифікації у власній лабораторії, під час якої перевіряються не лише екологічні властивості продуктів, але також їх безпека та нешкідливість під час нанесення, а також характеристики продукту - "високоякісне віконне покриття, таке як Aquawood Diamond від ADLER, гарантує тривалий термін служби та, таким чином, захищає ресурси", - пояснює доктор. Ресслер.

Піонерська циркулярна економіка

Наріжним каменем стратегії сталого розвитку в ADLER є концепція сталої циркулярної економіки. "Багато наших покриттів для вікон і вхідних дверей мають сертифікат Cradle to Cradle®. Це означає, що на різноманітні основи – дерево, пластик або алюміній – можна наносити стійке покриття", – пояснює Річард Мьолк, менеджер відділу віконної промисловості ADLER.

Вирішальними факторами для цієї сертифікації є висока частка натуральної та відновлюваної сировини та можливість вторинної переробки покритої деревини. Важливим питанням у цьому контексті є використання консервантів для деревини в покритті: "Зараз стандарти вимагають використання консервантів для деревини в більшості застосувань. Однак є також виробники вікон і кінцеві споживачі, які свідомо хочуть обійтися без нього.

Ось чому ми також пропонуємо системи покриття, які не містять активних інгредієнтів, які гарантують високоякісний, тривалий захист за правильних умов і при дбайливому нанесенні та догляді", - пояснює Річард Мьолк, який отримав нагороду WFSK за стійкість разом із менеджером з продажу Бернхардом Шиффталером, і наголошує: "Нагорода за стійкість має велике значення для нас, оскільки вона чітко підтверджує нашу піонерську роль у сфері екологічного віконного покриття!".

Керівник відділу Ріхард Мьолк (посередині) та менеджер з продажу Бернхард Шиффталер (2-й зліва) отримали нагороду за стійкість.