DGNB Platinum? Ніяких проблем із покриттями від ADLER!

Сертифікація DGNB все більше стає еталоном екологічного будівництва (не тільки) в Німеччині. В ADLER архітектори, планувальники та будівельники можуть знайти продукцію, яка прокладає шлях до будівель із сертифікатом DGNB Platinum – для вікон та дерев’яних фасадів, а також для дизайну інтер’єру.
25.10.2023

На відміну від звичайних сертифікатів, DGNB (Німецьке товариство сталого будівництва) перевіряє не якість окремих продуктів чи компонентів, а скоріше якість усієї будівлі. Важливою передумовою для досягнення бажаного – і все більш необхідного – платинового рейтингу є екологічна якість будівельних матеріалів. Усі перероблені продукти повинні бути зафіксовані та оцінені, щоб досягти необхідного загального ступеня виконання 80%.

Фарби, лаки та лазури для дерева відіграють важливу роль, пояснює Лукас Зільгер, радник з архітектури австрійського виробника фарби ADLER у центральній та північній Німеччині: "Покриття утворюють, так би мовити, завершальний шар будівлі, тому до них застосовують особливо високі вимоги з точки зору навколишнього середовища та здоров’я. Відповідно, вони також вносять частку вище середнього в оцінку DGNB.“

З ADLER планувальникам і виконавцам робіт це легко: асортимент провідних австрійських виробників фарб включає структуру покриття для будь-якої сфери застосування та будь-якого бажаного вигляду, що досягає найвищого рівня якості DGNB 4: для дерев’яних фасадів, деревини та дерево-алюмінієвих вікон, а також для дизайну інтер'єру.

Всі вимоги виконано

Критерії DGNB впливають на покриття матеріалів у двох областях: з одного боку, оцінюється їх ЛОС, тобто вміст розчинника. "Якщо на поверхню нанесено покриття на заводі - виробником вікон або столяром - усі стандартні системи покриття на водній основі від ADLER досягають найвищого рівня якості 4, і ми також можемо запропонувати численні варіанти цього рівня для покриття на будівельному майданчику", пояснює Лукас Зілгер.

Це також стосується другого критерію оцінки, який стосуєтся просочення: якщо просочення містить хімічний захист деревини, рівень якості 3 завжди є верхньою межею. Але ADLER також пропонує системи покриття для деревяних фасадів та вікон без консервантів, за допомогою яких часто можна досягти необхідний рівень 4, а також клас 2 для старої деревини для її подальшої переробки.

Нескладне обслуговування

Збір усієї інформації, необхідної для платинової сертифікації, є трудомістким і важким завданням. Ось чому компанія ADLER розробила спеціальну послугу: "Ми чітко представили всі рекомендовані системи покриття на нашій домашній сторінці за адресою https://www.adler-lacke.com/de/adler-green-building", - говорить Зілгер.

Тут архітектори та виробники знайдуть правильні концепції покриття для будь-яких вимог: для вікон, фасадів та внутрішніх робіт, непрозорі та кольорові, особливо натуральні або з металевим ефектом. Класифікація DGNB і клас відходів деревини вказуються для кожної конструкції окремо - як для заводського покриття для вікон та для дерев'яних фасадів, так і для покриття на місці.

Архітектурні консультанти ADLER, менеджери з роботи з ключовими клієнтами та співробітники на місцях готові відповісти на будь-які спеціальні запити чи запитання.

Зелений флагманський продукт в асортименті ADLER: екологічна фасадна лазур Lignovit Terra. | © Markus Schietsch Architects / Andreas Buschmann
Внутрішня лазур Lignovit Interior UV100 захищає деревину всередині приміщень від пожовтіння та бруду - і в найвищій екологічній якості. © binderholz
Елегантний металевий вигляд відповідно до DGNB: віконна лазур Finapro Carat від ADLER. | © Haidl Windows and Doors GmbH
Лукас Зілгер, радник з архітектури ADLER у центральній та північній Німеччині. | © ADLER