10 років разом експертів з деревини: учні Binderholz і ADLER вчаться один у одного

Які породи деревини існують? Що з деревини можна зробити? А як і чому вони покриті? Нестандартне мислення та пізнання іншої точки зору варті уваги для учнів і компаній! Це підтверджено багаторічним успішним навчальним партнерством між Binderholz і ADLER-Werk Lackfabrik.
10.07.2023

Роберт і Хунор цілий тиждень гостювали на фабриці ADLER у Шваці. Хоча зазвичай вони вивчають, як колоди перетворюють на дошки або як пиломатеріали можна далі переробити на клеєний брус, майбутні лісотехніки тепер наносять фарбу, випробовують засоби захисту деревини та розмахають малярним пістолетом. "Надзвичайно корисне та значуще доповнення до вашого власного викладання", - каже MMag. Алоїз Грубер переконливо.

Керівник відділу розвитку персоналу/ навчання, наставнічества/університетських контактів у групі Binderholz відвідав своїх протеже в середині тижня. В свою чергу, майбутні лаборанти і технікі з хімічних процесів ADLER відчують смак деревини в Feuerwerk у Фюгені восени.

Десять успішних років

Цього року навчальна асоціація двох сусідів святкує визначний день народження. Десятки учнів з обох сторін взяли участь у програмі обміну, починаючи з 2013 року, і таким чином отримали знання, які вони все ще можуть використовувати сьогодні: "Знання основ природи, розвитку, способу дії та використання фарб, лаків і засобів захисту деревини є важлива основа для роботи з натуральною деревиною", – підкреслює Грубер.

А його колега в ADLER, Маг. Майкл Ендерс додає: "Для наших учнів надзвичайно цікаво бачити, як виготовляються продукти, які потім очищаються та захищаються за допомогою нашої обробки поверхні." Обидва вже з нетерпінням чекають наступних десяти років успішної співпраці - і учні з ними!.

Щасливі стимулюючим обміном: Роберт, Хунор, Майкл Ендерс (ADLER) і Алоїз Грюбер (binderholz) (зліва направо). | © ADLER
Під наглядом ADLER Майкла Ендерса (2-й зліва) та менеджера з підготовки учнів Binderholz Алоїса Грубера (ліворуч) Роберт і Хунор вправлялися у використанні фарбувального пістолета. | © ADLER