Консультації по всіх видах покриттів

Інтерв'ю з Манфредом Хёфуртнером, фахівцем по роботі з архітекторами. Ось уже чотири роки Манфред Хефуртнер консультує архітекторів країни - від Боденського озера до Бургенланда - щодо вибору покриття. І сьогодні 47-річний знавець фарб повідає нам про те, як саме він допомагає архітекторам, як виглядає його робочий день і як тренди впливають на його роботу.
08.10.2018

Пане Хефуртнер, які послуги ви пропонуєте архітекторам?

Як фахівець по роботі з архітекторами я допомагаю їм на технічній стадії планування у всіх питаннях, що стосуються покриттів. Я рекомендую їм продукти, які підходять для їхніх проектів. Адже дуже важливо чітко розуміти, які переваги у проектувальника та забудовника або яка ідея ховається за кресленням. Я охоче присвячую час цьому питанню, щоб в результаті дійсно досягти бажаного результату. При цьому я також звертаю увагу на чисто технічний аспект, наприклад, щоб покриття фундаменту відповідало кольорам фасаду або щоб захисні козирки були встановлені в правильних місцях. Також ми займаємося підготовкою тендерної документації та, звичайно ж, надаємо архітекторам зразки фарб.

Але ж зразки - це ще не все, вірно?

Так, тому що тон деревини відіграє дуже важливу роль у створенні ефекту кольору. З цієї причини нам дуже важливо знати точний вид деревини і тип обробки. Наприклад, одне і те ж покриття продемонструє на рубаній деревині модрини і на тонко відшліфованій ялиновій дошці кардинально різні ефекти. У ADLER є два справжніх експерта зі створення зразків - Райнхард Шпинь і Дженан Імамовіч. Коли будівельний сезон в розпалі, навесні або восени, вони створюють від 30 до 50 зразків на тиждень для мене і моїх клієнтів.

Вони працюють переважно з дерев'яними фасадами?

В основному - так, але не завжди. Я з радістю консультую архітекторів з будь-якого типу покриттів, починаючи від вікон і підлоги і закінчуючи внутрішнім оздобленням. Одна з головних переваг компанії ADLER - це те, що ми можемо запропонувати рішення, які підходять для будь-якої сфери. Природно, фасади з дерева грають велику роль: цілісний, екологічно чистий матеріал гнучкий в оформленні і тому користується великою популярністю.

Які тенденції ви відзначаєте в сфері покриттів?

Як і раніше, дуже популярні фасади, попередньо пофарбовані в сірий колір; сучасний тренд такий, що в моду входять також абсолютно світлі або темні, майже чорні тони. Зростає попит на непрозорі покриття. Бестселером в цьому плані залишається наша захисна лазур для внутрішньої обробки ADLER Lignovit Interior UV100. Вона зберігає красу світлої деревини, перешкоджаючи її пожовтіння. Ще клієнти все частіше звертають увагу на екологічність, що є основною особливістю компанії ADLER і сприяє ресурсозбереженню.

Що ви можете сказати про свою повсякденну роботу?

Перш за все, я проводжу багато часу в автомобілі і за телефоном, а також в архітектурних бюро. Я консультую архітекторів по всьому німецькомовному просторі, переважно - з Австрії та з півдня Німеччини, а також із Швейцарії; бувають також дзвінки з Берліна, в якому архітектурне життя прямо вирує. Це цікава робота, яка приносить мені багато задоволення. І я завжди радію, коли бачу чудові готові проекти з нашими покриттями!