Дисперсійна, мінеральна чи латексна фарба? Яку для якої кімнати вибрати?

Яка різниця між дисперсійною, мінеральною і латексною фарбами? Яку фарбу для стін краще використовувати в кухні, а яку - у ванній, дитячій або передпокої? Ось наш короткий огляд!
07.09.2018

Дисперсійна фарба - універсальна фарба для стін

Дисперсійна фарба підходить для всіх приміщень і може наноситися на будь-яку основу. Це легкодоступна фарба для стін, що складається з кольорових пігментів, води і сполучної речовини.

Основа:

Мінеральна штукатурка, гіпсова штукатурка, бетон, гіпсокартон і шари старої фарби, які можна покривати зверху .

Відтінки:

Для отримання необхідного відтінку фарби для стін можна змішувати як глибокі, так і відтіняючі кольори.

Мінеральна/силікатна фарба - фарба, що створює здорову атмосферу всередині приміщень

Речовина в мінеральній/силікатній фарбі для стін складається переважно з мінеральних компонентів. Для житлових приміщень в якості сполучної речовини зазвичай використовується метасиликат калію, звідси і назва - силікатна фарба. Головна особливість мінеральних фарб - їх дифузійна здатність (волого-і паропроникність). Як наслідок, відсутні конденсат і підшарове утворення, а основа може «дихати». Таким чином, на мінеральні фарби варто звернути увагу алергікам, оскільки з ними частинки бруду і бактерії не залишаються на стінах. Висока лужність мінеральних фарб перешкоджає розмноженню грибка і бактерій (самодезінфекція). Мінеральні фарби підходять не тільки для дитячих кімнат, але і для будь-яких інших житлових приміщень.

Основа:

Силікатні фарби можна наносити тільки на мінеральну штукатурку, бетон, гіпсокартон і шари старої силікатної фарби .

Відтінки:

Для силікатних фарб підходять далеко не всі фарбувальні пасти - неправильно підібрана паста може негативно вплинути на стійкість кольору. Тому силікатні фарби не можуть бути представлені абсолютно в будь-якому відтінку. Але велику кількість кольорів силікатних фарб можна знайти тут.

Латексна фарба - фарба для підвищених вимог

Основні властивості класичної силікатної фарби - волого-і паронепроникність, які забезпечуються присутністю спеціальної латексної сполучної речовини. Завдяки їй фарба має підвищену зносостійкість. Ви можете прибирати зі стін бруд за допомогою вологого прибирання. Тому латексну фарбу найкраще використовувати в кухні, ванній, під'їздах або прихожих (приміщеннях для зберігання взуття).

Основа:

Мінеральна штукатурка, гіпсова штукатурка, бетон, гіпсокартон і шари старої фарби , які можна покривати зверху.

Відтінки:

Для отримання необхідного відтінку фарби для стін можна змішувати як глибокі, так і відтіняючі кольори.